Organisatie

Wat is ICA?

Het Interdisciplinair Congres Amsterdam (ICA) is het jaarlijkse en enige echte congres van studievereniging Spectrum. De afgelopen jaren ging ICA over Taal (2017), Geluk (2016), Klokje Rond (2015), Water (2014), Metropolis (2012), Eten (2011) en Intelligentie (2010).

Ieder jaar gaat er een nieuwe commissie op zoek naar een interdisciplinair, aantrekkelijk en interessant onderwerp om op basis hiervan een dag te vullen met lezingen en workshops. Er wordt op zoek gegaan naar professoren, deskundigen en andere non-leken die elk vanuit hun eigen invalshoek de bezoekers iets waardevols kunnen vertellen. Daarnaast zorgt de commissie ook voor de locatie, sponsoren en natuurlijk de lunch om ook de knorrende maagjes te vullen.

De commissie 2018

Om ook dit jaar het Interdisciplinair Congres Amsterdam weer tot een succes te maken, is er een achtkoppige commissie die zich met deze dag bezighoudt. Onze voorzitter is Anne-Sophie van Herwijnen, tweedejaars student Future Planet Studies. Vol enthousiasme weet zij keer op keer de wekelijkse vergaderingen in goede banen te leiden. Hierbij krijgt zij goede hulp van onze trouwe secretaris Puck Mulder, tweedejaars Bèta-gammastudent, die bovendien een grote bijdrage heeft geleverd in het regelen van de fantastische locatie en lunch.

Een congres is niet gratis, dus een verantwoordelijke voor de geldzaken is zeer belangrijk. Hierin speelt onze penningmeester Sabijn Perdijk een cruciale rol, maar ook Aryna Kolodyazhna kan niet ontbreken als verantwoordelijke voor onze fondsen. Beiden zijn eerstejaars Bèta-gammastudenten, net als Jordan Vasseur die zich onder andere bezig heeft gehouden met de website die u nu voor u ziet.

Voor alle informatie over de vier sprekers die 10 april 2018 een bijdrage leveren, moet u bij David Steenmeijer, eerstejaars Bèta-gammastudent, zijn en wat betreft de workshops is het Elien Gelling, tweedejaars Bèta-gammastudent, die zich hiermee de afgelopen maanden bezig heeft gehouden.

Tot slot is Maureen Minnema, eerstejaars Bèta-gamma student, dit jaar de afgevaardigde vanuit het bestuur en is zij als commissaris onderwijs de schakel tussen het bestuur en onze commissie. Met zijn achten zetten wij ons optimaal in om het congres tot een groot succes te maken. Wanneer u vragen heeft aan de commissie kunt u ons bereiken door te mailen naar congres@svspectrum.nl.

WhatsApp Image 2018-04-02 at 23.15.13

ICA_logo

 

Studievereniging Spectrum (en bijbehorende studies)

Het Interdisciplinair Congres Amsterdam is één van de vele evenementen die jaarlijks georganiseerd worden door studievereniging Spectrum. Studievereniging Spectrum is de vereniging voor studenten van de studies Bèta-gamma en Future Planet Studies die beiden onder het Instituut voor Interdisciplinaire Studies vallen van de Universiteit van Amsterdam.

De studie Bèta-gamma beperkt zich niet tot één vakgebied, maar combineert elementen van exacte wetenschappen, sociale wetenschappen, economie en filosofie. Hierbij staat grensoverschrijdend, analytisch en logisch denken centraal.

Bij Future Planet Studies draait het om de toekomst. Hoe ziet ons leven op aarde er op de korte en langere termijn uit? Studenten gaan bij deze opleiding samen aan de slag om oplossingen te bedenken voor uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan. Om tot oplossingen te komen voor deze complexe vraagstukken moeten zij vanuit meerdere perspectieven benaderd worden. Studenten maken hierbij gebruik van zowel de kennis vanuit de natuurwetenschappen als vanuit de maatschappij- en gedragswetenschappen.

Zowel Bèta-gamma als Future Planet Studies zijn bij uitstek interdisciplinaire opleidingen en interdisciplinariteit is dan ook een belangrijk uitgangspunt van de studievereniging. Voor meer informatie over Spectrum in het algemeen of over de vele andere evenementen die door de vereniging georganiseerd worden, kun u terecht op svspectrum.nl.Spectrum_Logo & Naam Volledig